Dakgoten reinigen

Het is geen leuke klus, maar helaas moet het wel regelmatig gebeuren!

Het wordt vaak onderschat, maar het is belangrijk dat u de dakgoot van uw huis of bedrijfspand tijdig schoonmaakt. Door regelmatig onderhoud te plegen aan uw dakgoten voorkomt u op termijn ernstige schade en hoge reparatiekosten. Tevens kunt u hiermee ook ongedierte op afstand houden.

 

IMG-20200205-WA0019

Blad en takken verstoppen de doorgang

vuile dakgoot

Ook drap kan voor verstoppingen zorgen

IMG-20200205-WA0018

Met een lege dakgoot voorkomt u lekkage

duif dakgoot

Door uw dakgoot goed te onderhouden voorkomt u dat ongedierte zich gaat nestelen bij uw woning. Voornamelijk bij een lekkage van bijvoorbeeld de dakgoot hoopt zich blad en viezigheid op. Deze begint vooral met warm weer gauw te stinken en te beschimmelen. Bepaalde ongedierte zoals vliegen en insecten komen hier op af. Doordat uw lekkende of verstopte dakgoot veel ongedierte aantrekt, zullen ook plaagdieren hierop af komen.

Het is verstandig minimaal 1 keer per jaar uw dakgoten te laten legen. In sommige gevallen is het vaker nodig. Dit heeft te maken met de ligging van uw woning of bedrijfspand, staan er bijvoorbeeld veel bomen rondom uw pand, dan is het verstandig er vaker naar te laten kijken. Tref ik weinig tot niks in uw dakgoot aan? Dan zijn hier ook geen kosten aan verbonden!

volle dakgoot