zonnepanelen-reinigen_breed

Waarom zonnepanelen schoonmaken

Vervuiling van zonnepanelen kan verschillende oorzaken hebben. Vogelpoep, stof, zand, bladeren en ander vuil zorgen voor minder licht op de panelen waardoor er minder stroom wordt geproduceerd. Ook de omgeving waar de zonnepanelen geïnstalleerd zijn kan in meer of mindere mate vervuiling veroorzaken. Voorbeelden zijn: fijnstof van een snelweg, stof door akkerbouw, vogels uit een naburig natuurgebied en agrarische bedrijven in de buurt.

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar het te behalen rendement bij regelmatige reiniging van de panelen.  Onderzoek uitgevoerd door de Hochschule für Techniek und Archtektur in Burgdorf (Zwitserland) toont tot 13,8% verlies in opbrengst door vervuiling. Er valt niet alleen meer rendement te behalen, ook is het voor het behoud van de panelen beter als het vuil verwijderd wordt. Mocht er eventuele schade zijn, dan kan deze ook meteen gedetecteerd worden.

Glazenwasserij Wentinck werkt uitsluitend met professionele apparatuur en reinigt met Osmose water. Dit is water zonder kalk en andere mineralen. Osmose water heeft als voordeel dat de waterdruppel niet aan het oppervlakte blijft kleven. Het laat dus geen strepen achter en is veilig voor uw panelen.

Zonnepanelen zijn een dure aankoop. Uiterste voorzichtigheid is dan ook vanzelfsprekend.

Vanaf                              €25,-

Tot 17 panelen               max € 80,-

17 tot 25 panelen          € 110,-

25 of meer                      prijs op maat

 

Neem ook een kijkje op onze site zonnepaneelreinigingwentinck.nl